Hvorfor tilknytte en byggesagkyndig ved nybyggeri?

Der er mange, der tror, at det kun er i tilfælde af, at man skal have lavet en tilstandsrapport, at man kan få brug for en byggesagkyndig. Ofte er det, hvad man hyrer en sådan sagkyndig til, men det er dog ikke begrænset til dette formål.

Står du overfor at skulle bygge et nyt hus, bør du nemlig også sørge for at finde en byggesagkyndig, som du kan have tilknyttet. Det er der flere grunde til, at du bør gøre, hvilket du kan læse mere om i denne artikel.

Kan stå for at føre tilsyn med byggeriet

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange ting, der kan gå galt under et byggeri. Derfor er det vigtigt, at der bliver ført tilsyn med håndværkerne og deres arbejde. Da du næppe har tid eller evner til at gøre dette selv, skal du hyre nogen til denne opgave.

Her er der flere muligheder, men de fleste vælger at hyre en erfaren byggesagkyndig nybyggeri. Det er selvfølgelig ikke uden grund, at det forholder sig således. Tværtimod skyldes det, at en sagkyndig har viden og færdigheder til at kunne føre et meget nøje tilsyn med dit byggeri.

Får fejl og mangler udbedret

Opstår der fejl og mangler, er det vigtigt, at de bliver udbedret. Har du ikke tid til at føre tilsyn med byggeriet, vil du dog næppe opdage disse i tide. Opdager du dem først for sent, kan det koste både tid og penge at få rettet op dem. Derfor er det vigtigt, at de bliver opdaget i god tid.

Igen er det en fordel at have en byggesagkyndig med på sidelinjen. Han eller hun kan ikke blot opdage disse fejl og mangler. Vedkommende vil også sørge for, at der bliver rettet op på dem. Derfor kan du være sikker på, at du øger chancerne for at få et fejlfrit byggeri.

Kan gennemgå byggeriet til sidst

Det er en god idé at gennemgå byggeriet, når du får nøglen til dit hus. Her er det sidste chance for at opdage fejl og mangler. Det er dog ikke alle, der synes, at det er nemt. Er du en af dem, der ikke synes det? I så fald skal du alliere dig med en byggesagkyndig.

Når du har en rådgiver med til gennemgangen, ved byggefirmaet som regel godt, at de ikke slipper udenom. I andre tilfælde er det set, at de forsøger at undgå at rette fejl og mangler. Derfor kan pengene til en sagkyndig være godt givet ud.