Gode råd til køb af brændetårne

Er du vild med at putte brænde i din brændeovn, når vejret byder på kolde temperaturer? Det er også hyggeligt, og så giver det en dejlig varme i din bolig. Har du ikke selv træer, du kan fælde? Eller benytter du ikke muligheden for at sanke i de danske statsskove med et sankekort?

Så skal du i gang med at købe et brændetårn, så du har noget brænde at fyre med i din brændeovn. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe et brændetårn?

Hvad er et brændetårn?

Et brændetårn kaldes også for et palletårn og består typisk af cirka 1,8 m3 stablet brænde. Dog kan der være forskel på størrelsen af brændetårne, hvorfor du bør tjekke dette hos de enkelte forhandlere. Du kan altså ikke bare gå ud fra, at et brændetårn indeholder 1,8 m3 stablet brænde.

Det kan være dyrt at få leveret brænde

De fleste forhandlere af brændetårne skelner mellem levering øst og vest for Storebælt. Du bør derfor altid nøje undersøge, hvad leveringsomkostningerne koster for lige præcis din adresse, inden du bestiller et eller flere brændetårne hos en forhandler. 

Du bør ydermere tjekke, om du som minimum skal bestille to brændetårne eller ej for at få brændet leveret hjem til dig. 

Hvor sættes brændetårnet ved levering? 

Du har måske læst hos forhandlere af brændetårne, at de leverer brændet til din dør. Men det er langt fra altid sådan. For det meste bliver et brændetårn leveret til dit fortov. Du skal altså selv bruge tid på at slæbe brændet ind til din dør. Så ønsker du, at brændet skal sættes af helt inde på din matrikel, bør du undersøge, hvilke forhandlere der tilbyder dette, samt hvad det koster.