Sådan skaber du hygge og stemning til efterårets fester

Sommeren er forbi, og det samme er middagsselskaberne på terrassen og i haven. Men selvom fester og sammenkomster nu rykker indenfor, er der ingen grund til at skrue ned for hyggen. Tværtimod. Her får du gode råd til, hvordan du sørger for, at efterårets fester bliver den helt store succes.

Slå tonen an med invitationer og dresscode

Før festen overhovedet er startet, kan du være med til at sikre dens succes. Når du sender invitationer ud med en introduktion til begivenheden, er du med til at bestemme gæsternes forventninger til aftenen, og allerede her bliver tonen sat. Måske du ønsker en mere glamourøs fest, hvor kvinder kommer i fine kjoler fra YAS og mændene i jakkesæt. Så er det vigtigt, at du inkluderer det allerede i invitationen, så gæsterne kan nå at købe nyt fra deres yndlingswebshop inden dagen. Omvendt er dresscoden lige så vigtig for en uformel sammenkomst, fordi det giver gæsterne en fornemmelse af, hvad der skal ske, og sørger for at ingen føler sig overdressed.

Lad dig inspirere af årstiden

Selvom efteråret måske er mest kendt for nedfaldne blade og regn, er det også en smuk årstid. Og i forbindelse med festlige sammenkomster er den værd at lade sig inspirere af. Det kan både være maden, som er præget af grøntsager i sæson, men du kan også gå helt andre veje. Det er kun fantasien der sætter grænser. Måske skal du holde Halloween-fest, hvor gæsterne skal skære græskar? Eller måske vil du bruge de fine, røde, orange og brune blade i borddækningen. Uanset hvad du vælger, vil det med garanti sætte en hyggelig stemning for din fest.

Skab en intim atmosfære

Ud på eftermiddagen og først på aftenen bliver det langsomt mørkt, og det giver dig mulighed for at skabe en hyggelig og intim atmosfære til din begivenhed. Selvom du måske har tænkt efteråret ind som tema for borddækning og pynt, er det allervigtigste når det kommer til atmosfære, belysningen. Skarpt, koldt lys kan hurtigt lægge en dæmper på en hyggelig aften, så derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvordan rummet belyses, før festen begynder. Stearinlys i massevis er altid en god ide, som skaber hygge. Derudover kan du overveje spots eller lamper, som kan dæmpes. På den måde er du selv herre over præcist, hvordan belysningen skal være.

Nu har du fået 3 gode råd til, hvad du kan overveje før du inviterer til efterårsfest hjemme i stuen. Har du dem in mente, er du næsten garanteret en hyggelig aften i godt selskab.