Tips til at finde den helt rette juniorseng

Er det ved at være tid til at opgradere tremmesengen til et nummer større? Overvejer du, om det bedst kan betale sig at investere i en juniorseng eller en almindelig størrelse voksen seng? Læs med videre og få inspiration til at vælge den helt rette seng til dit barn. Der er naturligvis fordele ved begge typer af senge, men juniorsengen kan dog noget, som en stor seng ikke kan.

Juniorsengen skaber tryghed for barnet

Børn har brug for tryghed, særligt når de skal sove. Du kender formentlig princippet i, at det nyfødte spædbarn foretrækker at sove i den lille lift frem for den store barnevognskasse. Det skyldes, at barnet har været vant til at være omkranset af livmoderen inde i morens mave. Små rum forbindes med tryghed.

I samme stil kan den store seng virke utryg for det lille barn, der netop er vokset ud af tremmesengen. Her kan juniorsengen virke mere tryghedsskabende, da den omkranser barnet på en anden måde. Hvis du ikke har planer om at opdatere møbleringen på barnets værelse, kan du naturligvis spare penge ved at springe juniorsengen over, men dette er til gengæld også den eneste gode grund til at vælge juniorsengen fra. Hvilket barn vil i øvrigt ikke gerne have en makeover af værelset fra tumling til 18-årig? Du kan finde et stort udvalg af juniorsenge hos Sengeverden.

Fordele ved at vælge en juniorseng

Lad os se nærmere på de gode egenskaber ved en juniorseng:

  • Pladsbesparende
  • Ekstra plads under
  • Kan fungere som hule

Juniorsengen fylder mindre end en seng til voksne. Derved er der mere plads på gulvet, som barnet kan udfolde sig på til leg, og der bliver mere plads til opbevaring af legetøj. Vælger I en høj juniorseng, åbner der sig en verden af muligheder nedenunder. Her kan du vælge at lave en hyggelig hule. De fleste børn er ellevilde med huler! Tag et stykke stof eller køb et gardin, der er beregnet til at trække for en juniorseng og vupti – så er du den perfekte hule under sengen. En LED lyskæde, en sækkestol og et lille gulvtæppe vil fuldende hyggehjørnet.

Du kan også vælge en juniorseng med udtræksskuffer. Derved er der ekstra plads til opbevaring under sengen. Endnu en mulighed er at købe en juniorseng, hvor du kan trække en madras på hjul ud under den. Har barnet svært ved at falde i søvn, kan du lægge dig der, mens barnet falder i søvn.