Sådan påvirker træning din søvn

Har du nogensinde overvejet, hvordan sport og træning påvirker dit søvnmønster? Nogle mener nemlig, at der er en sammenhæng mellem god søvn og daglig motion.

Mange af de ting, som du foretager dig i din dagligdag, kan have en betydning for, hvordan du kommer til at sove om natten. Og rigtig mange oplever at især træning fungerer som et effektivt værktøj til at sove bedre om natten.

Kroppens naturlige sovemiddel

Søvn er utrolig vigtigt for vores krop. Det er, mens vi sover, at vi lader vores “batteri” op, vi giver hjernen ro, og lader kroppen regenerere, så den er klar til endnu en dag.

Du har garanteret oplevet at ligge vågen til sent ude på natten og mærke, hvor frustrerende det er, når søvnen ikke kommer naturligt til en.

Mange oplever, at træning kan være rigtig hjælpsomt til at komme ned i gear. Ikke nok med, at vi gør kroppen dejlig træt, når vi træner, så er træning også med til at udløse glædeshormoner i vores krop, som kan hjælpe os med at afstresse og slappe af.

Det er derfor en god ide at få trænet enten om morgenen eller om eftermiddagen, bare helst ikke lige før sengetid, så adrenalinen når at komme ud af kroppen igen.

Træn mere og sov bedre

Så hvordan kan vi træne os til en bedre søvn? Der er ikke nogen gylden vej til den søde drømmeverden. Der er for eksempel ingen, der siger, at en løbetur er bedre end et spil basketball. Vælg her noget, du synes er sjovt.

Hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv, så invester i noget nemt træningsudstyr til hjemmet. Når du har træningsudstyr derhjemme, så er der ingen undskyldninger for at skippe træningen. Brug træningsudstyret til at få pulsen op i 10-20 minutter om dagen, så du kan føle dig træt og afslappet om aftenen, når du skal sove.

Hvad for noget træningsudstyr skal jeg bruge?

Træningsudstyr kan både være til styrke- eller konditionstræning. Hvis du gerne vil træne dine muskler, kan du for eksempel vælge træningsudstyr som håndvægte. Hvis du gerne vil få pulsen op, kan du købe en stepbænk eller en hulahopring.

Fitnessudsalg har altid billigt træningsudstyr på deres webshop. Her kan du finde træningsudstyr som bænke, vægte, yogamåtter, balancetrænere og meget andet.

Fyld kurven op med smart hjemmetræningsudstyr, så du kan komme i form og begynde at sove bedre om natten.